enmamma.blogg.se

köttbullar med brunsås- lchf

Kategori: Lchf

Du behöver :
 
Till köttbullarna:
1 msk husk 
1 dl grädde
0,5 gul lök
600 g blandfärs
1 ägg
 
Till såsen: 
1 msk tomatpure
4 dl visspgrädde
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond (jag körde fond till kötträtter)....
  1.  Blanda husk och vispgrädde så det blir klumpfritt, låt svälla i 10 minuter. Tillsätt en vattenskvätt om det blir för tjockt.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Blanda köttfärsen med ägg, lök, salt, peppar och huskblandningen. Forma färsen till köttbullar. Bryn köttbullarna i smör och lägg över dem i en gryta eller traktörpanna
  1. Sås: Rör ihop tomatpuré, vispgrädde, soja och fond. Låt puttra i ca 3 minuter. Häll såsen över köttbullarna och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.
SUPER GOTT ! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: