köttbullar med brunsås- lchf
Kategori: Lchf
Du behöver :
Till köttbullarna:
1 msk husk
1 dl grädde
0,5 gul lök
600 g blandfärs
1 ägg
Till såsen:
1 msk tomatpure
4 dl visspgrädde
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond (jag körde fond till kötträtter)....
- Blanda husk och vispgrädde så det blir klumpfritt, låt svälla i 10 minuter. Tillsätt en vattenskvätt om det blir för tjockt.
- Skala och finhacka löken.
- Blanda köttfärsen med ägg, lök, salt, peppar och huskblandningen. Forma färsen till köttbullar. Bryn köttbullarna i smör och lägg över dem i en gryta eller traktörpanna
- Sås: Rör ihop tomatpuré, vispgrädde, soja och fond. Låt puttra i ca 3 minuter. Häll såsen över köttbullarna och låt puttra på svag värme i ca 10 minuter.
SUPER GOTT !