enmamma.blogg.se

Ett första inlägg..

Kategori: Lchf

Jag tar upp bloggandet igen nu när jag känner att jag har något vettigt att skriva, men självklart kommer det inte bara skrivas om mat !
 
Ja nu är jag väl inte ensam om att köra med LCHF medtoden men jag tänkte ändå dela med mig av recept och bilder på det jag lagat och hoppas det iallfall ska locka någon!
 
Jag är rätt nya på denna metod så därför kommer jag säkert lägga ut massa recept som redan finns på andra sidor men gillar ni det inte så (läs inte) finns ingen som tvingar dig !
 
Har kört detta nu i 4-5 dagar och jag trivs med det, jag kan säga med 100 % att det är det bästa och den godaste maten jag kommer klara av. Dock kommer det bli svårt med alla sötsaker som ska bort och min speciella kärlek
"coca colan"...
 
Jag får höra både dåliga och bra kommentarer av folk när dom hör att jag kör på denna metod,
men alla har sitt sett att hitta sin väg duger det inte så behöver dom ju inte alls läsa eller prata med mig om det, 
 
 
för er som inte har hört talas om LCHF så kan jag sicka med lite fakta här och hoppas ni lockas lite om det är nyttig och god mat ni vill äta (; ...
 
Low Carb High Fat (LCHF) är en speciell svensk form av ketogen diet med lågt intag av kolhydrater (Low Carb, "lite kolhydrater") och högt intag av fett (High Fat, "mycket fett"). Den påstås av anhängarna fungera som metod för kontroll av blodsocker och för viktminskning.
 
LCHF bygger på att man tänker helt tvärt emot traditionella viktminskningsråd. Istället för att räkna kalorier och begränsa sitt intag av mat (och därigenom gå ner i vikt genom att svälta kroppen) så låter man hormonerna styra viktminskningen. Genom att ställa om kroppen från kolhydratdrift till fettdrift tillåts kroppen att använda sina fettlager som bränsle och man går ner i vikt.
 
 
 
Igentligen är det inte så svårt alls man tar bort alla kolhydrater.. de är det som gör grejen...
 
Imorgon tänkte jag börja lägga upp bilder och recept på det jag äter 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: